Cătălin Vădean

601 proiecte au fost înscrise la a 17-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. ”Un record al tuturor edițiilor”, anunță organizatorii. Prin aceste proiecte, peste 1.900 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare. Iar unul dintre câștigători este din Baia Mare.

”La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 601 de proiecte din 38 de județe și din capitală – un record al tuturor edițiilor”, se arată într-un comunicat al Fundației pentru Comunitate Cluj. Prin aceste proiecte, 1.911 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare. Alocarea fondului disponibil de 583.549 lei a fost făcută în urma selecției realizate de către două jurii formate din specialiști în sport și artă. Au fost declarate câștigătoare 205 proiecte care susțin 592 tineri talentați.

Din Maramureș, pe lista celor cu proiecter câștigătoare în 2022 la categoria de vârstă peste 18 ani figurează Cătălin Ioan Vădean. Sportiv legitimat la CS Știința Electro Sistem Baia Mare. Doar în 2021, Cătălin a cucerit 12 medalii naționale și trei internaționale. Rezultate care l-au propulsat pe locul I în topul sportivilor clubului băimărean. De asemenea, în cadrul Galei Campionilor pentru 2021, eveniment organizat de Federația Română de Orientare, Cătălin a fost desemnat cel mai bun junior la categoria 18 ani.

Începând din 2006, prin acest program au fost sprijiniți 3.340 de tineri talentați. Cu finanțare totală de 6.050.593 de lei. ”Aceste resurse au fost investite în proiecte special concepute pentru a-i ajuta să își dezvolte abilitățile necesare pentru a-și transforma talentul într-o carieră”, menționează sursa citată.

Program derulat de MOL România și Fundația pentru Comunitate.

Sursă informații: Fundația pentru Comunitate. Sursă foto: CS Știința Electro Sistem Baia Mare.

CITEȘTE ȘI:
Orientare | Sportivii de la Știința Electro Sistem Baia Mare, vedete la Gala Campionilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.