14 milioane de voluntari și angajați din cele 192 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie din lume sărbătoresc azi Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii.

”Din anul 1863 până în 2020, Mișcarea de Cruce și Semilună Roșie este principalul mijloc de intervenție umanitară la nivel mondial”, se arată în comunicatul Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

”Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sprijină, în fiecare an, peste 160 de milioane de oameni aflați în zone de conflict, afectați de criză sau de dezastre naturale. Voluntarii și personalul angajat sunt activi zilnic la nivel mondial, iar ziua de 8 Mai reprezintă momentul în care ei sărbătoresc aportul lor la viața comunităților mari și mici, ajutând oamenii să aibă o viață mai sigură și mai demnă”, așa începe mesajul Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei Române, președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Celebrarea zilei de 8 Mai vine în acest an în contextul pandemiei, un context în care cei de la Crucea Roșie și Semiluna Roșie au fost prezenți în comunitate, diseminând informațiile vitale pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului. ”În cei 157 de ani de existență, Crucea Roșie și Semiluna Roșie s-a adaptat mereu provocărilor cu care s-a confruntat. Anul acesta, de la începutul pandemiei, voluntarii și angajații au fost permanent în acțiune, asumându-și riscul îmbolnăvirii, pentru a oferi asistență umanitară și servicii socio-medicale celor în nevoie”, informează reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

”În această zi aniversară, aducem un omagiu celor 14 milioane de voluntari și personalului angajat din cele 192 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie care sunt implicați și fac tot ce le stă în putere pentru a sprijini comunitățile afectate de pandemia COVID-19. Fiecare voluntar de Cruce Roșie merită aplauzele noastre și vă încurajăm pe toți, în data de 8 Mai, să aplaudați împreună cu noi eforturile lor”, se mai arată în comunicatul postat de Crucea Roșie Română.

Sursă informații, video și foto: Crucea Roșie Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.