Lotul României a obținut 3 medalii la Olimpiada Internațională de Lingvistică desfășurată săptămâna aceasta în Insula Man. România s-a clasat astfel pe locul 3 în lume.

Astfel, Mihai Bratu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, a obținut o medalie de aur, Vlad Ștefan Oros, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, a obținut o medalie de argint, iar Nicoleta Dobrică, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, a obținut bronz. De asemena, Vlad Oros a obținut din partea juriului internațional premiul special pentru cea mai bună rezolvare a primei probleme.

Lotul României a fost completat de Rareș Polenciuc, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Roman Vodă” din Roman. Echipa a fost însoțită de Valentina Cojocaru (asistent universitar doctor la Facultatea de Litere, Universitatea București, și cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”) și Paul Helmer (fost olimpic la Olimpiada Internațională de Lingvistică, cadru didactic asociat la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca).

În ceea ce priveşte desfăşurarea concursului, au existat două probe: una individuală (care a durat 6 ore şi a presupus rezolvarea a 5 subiecte) şi alta pe echipe (care a durat 4 ore şi a presupus rezolvarea unui subiect).

Sursă informații și foto: Facebook / Olimpiada de Lingvistică din România – OLR

CITEȘTE ȘI: Două premii pentru Palatul Copiilor Baia Mare la Olimpiada ”Meșteșuguri artistice…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.