Știți bancul din anii ‘80 cu spionul american în Rusia? Ăla care vorbea perfect limba, care te băga sub masă la băut votcă, care duhnea a mahorcă și care tot a fost prins? No, așa nu e spionul Andrei.

Spionul Andrei e un canadian vecin de cartier cu mine la Toronto și n-a fost prins niciodată. Acum e fost spion, dar în cei zece ani petrecuți în CSIS – serviciul canadian de informații – a adunat destule povești cât să le pună într-o carte (foto dreapta, coperta). Carte ce tocmai a publicat-o, ocazie cu care mi-a acordat un interviu, pe care îl puteți asculta aici.

I-am zis că avem și noi, românii, un fost spion ajuns să publice cărți: Ion Mihai Pacepa. Mi-a răspuns că diferența între ei este că Andrei n-a trebuit să se refugieze în altă țară ca să-și spună povestea; l-au lăsat ai lui s-o publice. Eu le-am citit pe amândouă: e stresant să fii spion.

Celor care nu știu de ce a fost prins spionul american din Rusia pot să le spun dacă mă-ntreabă. Scrie mai jos unde mă găsiți.

George Moțoc

Foto mare: pixabay.com

Despre autor: Vocea lui George Moțoc s-a auzit zilnic la radio în Baia Mare din 1993 până în 1999. După emigrarea în Canada, a continuat să scrie și să producă emisiuni radio și podcasturi.

Îl găsiți pe georgemotoc.com.

Citește și: Rock din capul lui Moțoc | Nu-i ghid mai bun ca artistu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.