Când călătoresc, întotdeauna caut să întâlnesc artiști locali. Cu ei văd orașul ca printr-un caleidoscop.

Nu-s mai buni ghizi ca artiștii. Muzicieni, artiști plastici, actori, dansatori, DJ sau oameni de radio. Ei știu și unde se mănâncă bine când suflă vântu-n buzunar, dar și unde se întâmplă minunile de care nu afli în ziar.

Am văzut Seattle prima oară prin ochii muzicianului Davin Michael Steadman; și el a văzut Seattle cu alți ochi după o gură de pălincă. Din 1988, ghid în superba Timișoara mi-a fost vocalistul de la Survolaj, Daniel Silvian Petre. La radioul național islandez m-am dus neanunțat într-o vineri, și Gunjar nu numai că mi-a făcut turul complet, dar mi-a dat și pontul cu ”happy hour” în Reykjavik.

De asta am pornit pe Spotify o serie de liste muzicale (playlists) sub genericul “artiști din orașul xyz”. E ca un ghid turistic. Fiecare playlist e însoțit de îndemnul de a-i căuta pe cei din listă și de a-i întreba despre locul unde au crescut. Cui nu-i place să dea un sfat, două, mai ales după ce i-ai ascultat muzica?

Am început listele cu ai mei. Mergi în Baia Mare? Ai pe cine întreba: uite aici lista.

George Moțoc

Sursa foto deschidere: pixabay.com

Despre autor: Vocea lui George Moțoc s-a auzit zilnic la radio în Baia Mare din 1993 până în 1999. După emigrarea în Canada, a continuat să scrie și să producă emisiuni radio și podcasturi.

Îl găsiți pe georgemotoc.com.

Citește și: Rock din capul lui Moțoc | Mărie da, Ferdy nu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.