La sfârșit de an universitar, în luna mai, Taylor Swift va primi din partea Universității New York (NYU) titlul onorific de doctor honoris causa în arte frumoase.

Taylor Swift este singura femeie care a primit de trei ori cel mai înalt titlu al industriei muzicale americane, Grammy-ul pentru albumul anului. Are însă și o poveste de viață interesantă, luptându-se ani întregi cu dragonul industriei muzicale – după ce a semnat mai mult cu ochii închiși contracte la 18 ani – pentru a-și recupera drepturile la înregistrările originale.

Un profesor de la NYU a scris un curs despre cariera și luptele ei, iar cursul a avut succes deosebit. Acum Taylor – care a locuit o vreme în Manhattan nu departe de universitatea cu pricina – vine să le vorbească absolvenților, dar și să primească această onoare academică.

Avem în Baia Mare un centru universitar. Secțiile lui se ocupă printre altele de studii culturale și arte. Avem și muzicieni frumoși, încă tineri, plecați de pe Săsar și care umplu scenele oriunde în țară și-n lume. Rămâne să scrie și să predea cineva un curs despre carierele Narcisei, Paulei, ale lui AMI, Paul sau Adi.

Iar la sfârșit de an universitar, când teii și trandafirii fac din Baia Mare un oraș de vis, să-i aducem acasă și să-i facem doctori.

George Moțoc

Foto: Facebook / Narcisa Suciu

Despre autor: Vocea lui George Moțoc s-a auzit zilnic la radio în Baia Mare din 1993 până în 1999. După emigrarea în Canada, a continuat să scrie și să producă emisiuni radio și podcasturi.

Îl găsiți pe georgemotoc.com.

CITEȘTE ȘI: Rock din capul lui Moțoc | Poezia Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.