“Moțoace, în viața ta să nu mai tai o piesă ca Love Hurts!”

Undeva prin noiembrie 1995, eram de serviciu la Radio Galaxia. Tocmai încheiasem ora cu Love Hurts a lui Nazareth. A trebuit să tai piesa aproape la jumătate, pentru că se făcuse ora exactă și asta era regula, ora exactă se dă la ora exactă.

În vremurile acelea Radio Galaxia se auzea peste tot în oraș, meritul directorului Ovidiu Mureșan. De la redacții, cafenele, până la – vorba lui Mache – “primăria, brutăria, mama / poliția și măcelăria” (ascultați aici, numărul 4 pe listă). Așa se face că, imediat după ora exactă și știri, am fost chemat la telefon. Era mult regretata jurnalistă Claudia Sitaru, care m-a pus la punct în legătură cu ciopârțirea muzicii frumoase. După acel telefon, în toată cariera mea de radio nu am mai filat (tăiat) cântece frumoase înainte de ora exactă. Am preferat să dau știrile la “și un minut”, și lumea nu s-a terminat.

Cântecul Love Hurts a fost compus în 1960 pentru duoul Everly Brothers. Are sunetul inconfundabil și minunat al anilor aceia (click aici). Roy Orbison a mai avut o variantă memorabilă (ascultați aici), dar cântecul a ieșit cu adevărat în lume în 1975, când rockerii scoțieni Nazareth l-au transformat într-o baladă rock. Vocea lui Dan McCafferty face parte din magicul variantei Nazareth; din păcate, omul care ne-a învățat că dragostea doare a plecat recent dintre noi, la vârsta de 76 ani.

Sigur că dragostea doare. Dar mai mult ca ea doare dorul după cei ce ne dădeau sfaturi bune și nu mai sunt printre noi.

George Moțoc

Foto: arhiva George Moțoc

Despre autor: Vocea lui George Moțoc s-a auzit zilnic la radio în Baia Mare din 1993 până în 1999. După emigrarea în Canada, a continuat să scrie și să producă emisiuni radio și podcasturi.

Îl găsiți pe georgemotoc.com.

CITEȘTE ȘI: Rock din capul lui Moțoc | Metronom

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.