Primul festival românesc la Washington propune timp de două zile spectacole de dans și concerte, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, ateliere interactive, expoziții și degustări culinare și oenologice, anunță reprezentanții Ambasadei României în SUA.  Maramureșul ”joacă” rol principal în acest eveniment.

Romanian Weekend at the Wharf

”La împlinirea a 25 de ani de la lansarea, în 11 iulie 1997, a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, Ambasada României în SUA și Institutul Cultural Român din New York / Romanian Cultural Institute in New York / ICR New York, împreună cu Consiliul Judeţean Maramureş și cu sprijinul financiar al Banca Transilvania, organizează la Washington un amplu program aniversar al acestui eveniment-reper al politicii externe românești: Romanian Weekend at the Wharf”, anunță Ambasada României în SUA.

Astfel, în 9 și 10 iulie, sunt programate spectacole de dans și concerte live, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, ateliere interactive. Nu lipsesc lecturile publice, prezentările turistice, expozițiile culinare și oenologice. Organizate pe esplanada The Wharf, nu departe de Capitoliu.

Maramureșul, promovat la Washington

În centrul weekend-ului românesc se află arta tradițională, meșteșugurile și atracțiile culturale și naturale ale Maramureșului. ”Ambasadori” vor fi Ansamblul Folcloric Național Transilvania, ceramistul Daniel Leș și sculptorul Petrică Codrea.

”În corturile special amenajate se vor derula ateliere de dans, demonstrații de olărit ale maestrului olar Daniel Leș, demonstrații de sculptură în lemn oferite de sculptorul Petrică Codrea. Vor putea fi vizitate o expoziție interactivă de costume populare (publicul fiind invitat să și probeze minunatele costume tradiționale); o expoziție de cărți semnate de autori româno-americani, apărute recent; un stand de prezentare a ofertei de etno-turism și turism cultural din zona Maramureșului; nu în ultimul rând, standuri cu produse și vinuri românești, cu degustările aferente”, se arată în postarea Ambasadei României în SUA.

„Weekend-ul românesc de la Washington” este organizat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii și Institutul Cultural Român din New York. Împreună cu Consiliul Județean Maramureș și The Wharf. Face parte dintr-un program aniversar de anvergură, desfășurat pe întreaga durată a acestui an. Program ”conceput să ofere o imagine cât mai nuanțată a României contemporane, moderne și tradiționale”, menționează sursa citată.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii

CITEȘTE ȘI:
El este ”John Stradivarius of Sarasău”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.