”În perioada 3-9 decembrie, o serie de tablouri realizate în cadrul taberei de pictură «Impresionism pe Valea Vaserului» vor fi expuse în orașul francez Croissy-sur-Seine, unul dintre cele mai importante centre ale Impresionismului mondial”, anunță reprezentanții Centrului Cultural-Social Vișeu de Sus.

Poveste a început în urmă cu 10 ani. ”La invitaţia Asociaţiei Croissy sans Frontières, o delegație a orașului nostru participa pentru prima dată la evenimentele culturale organizate de orașul francez Croissy-sur-Seine. Un eveniment important a fost concursul internaţional de pictură impresionistă. Am aflat atunci că orașul de pe malul Senei a fost una dintre destinațiile favorite pentru pictorii impresioniști. Claude Monet și Auguste Renoir au realizat acolo lucrări devenite celebre”, menționează sursa citată.

În anii ce au urmat, cooperarea dintre cele două orașe s-a dezvoltat. ”Inspirați de tradiția impresionistă a orașului Croissy-sur-Seine, am organizat în Vișeu de Sus o tabără de pictură în care maniera şi stilul impresionist să fie transpuse de pe malul Senei pe malul Vaserului”, spun cei de la Centrul Cultural-Social.

Partenerii francezi au fost prezenți la câteva ediții. Iar în acest an 18 tablouri realizate în cadrul taberei vor călători spre Croissy-sur-Seine. Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 2 decembrie. Expoziția va fi deschisă până în 9 decembrie. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului ”Pictura Musica”, organizat de Asociația Croissy sans Frontières pentru a marca 10 ani de parteneriat franco-român.

Sursă: Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus

CITEȘTE ȘI:
”Impresionism pe Valea Vaserului”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.