Din 6 iunie, iubitorii fotbalului – și nu numai ei – sunt aşteptaţi în faţa micilor ecrane, pentru a urmări povestea de succes a unuia dintre cei mai importanți antrenori pe care România i-a dat fotbalului internaţional, dar şi a unui om care a răzbit prin propriile puteri – relevă un comunicat al televiziunii publice.

Mircea Lucescu este „Il Luce”, în seria documentară ce începe din 6 iunie la TVR 1, realizată de cunoscutul comentator şi realizator de televiziune Dumitru Graur. Producţia în 16 episoade va putea fi văzută în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 15.30, la TVR 1.

Serialul urmăreşte pas cu pas cariera de jucător şi de antrenor a celui supranumit „Il Luce” încă din anii ’90, când îşi câştiga faima în Italia, la Pisa şi Brescia. Peste 100 de personaje din România, Italia, Turcia sau Ucraina vorbesc pe larg despre Mircea Lucescu, omul care le-a marcat într-un fel viaţa şi cariera.

De-a lungul celor 16 episoade, sunt redate cu fidelitate, graţie unor secvenţe de arhivă foarte amănunţit cercetată, meciuri celebre între Dinamo şi Steaua, partide ale echipei naţionale, traseul unor formaţii construite de Lucescu, precum Corvinul Hunedoara, Dinamo, Rapid, Galatasaray sau Şahtior Doneţk, numeroasele succese obţinute cu aceste echipe, culminând cu câştigarea Cupei UEFA, la Istanbul, în 2009.

„Il Luce” este, în fapt, o adevărată cronică a fotbalului românesc, pe care Mircea Lucescu l-a marcat vreme de peste 30 de ani, dar şi a succesului fără pereche obţinut peste hotare, aşa cum niciun alt antrenor român n-a reuşit până în prezent.

În final, ştafeta este predată fiului său, Răzvan Lucescu, a cărui promiţătoare carieră de antrenor este în plină desfăşurare.

Pe 6 iunie, de la 15.30, telespectatorii TVR 1 văd începutul poveştii celui care avea să devină, pentru întreaga lume a fotbalului, „Il Luce”, Duminică, pe 7 iunie, la aceeaşi oră, e difuzat episodul 2 al seriei realizate de Dumitru Graur, cu titlul „Fotbalul e viaţa mea”.

„Este capodopera vieţii mele profesionale! Îi sfătuiesc pe toţi iubitorii fotbalului să nu rateze niciun episod”, afirma realizatorul, referindu-se la această producţie.

Sursă informații: TVR 1. Sursa foto: doardinamo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.