Duminică de toamnă. Soarele încă nu știe, se distrează tot cu temperaturi estivale. Pe ulițele din Breb este aproape liniște. Așa îți dai seama că sezonul vacanțelor s-a sfârșit. Ici și colo câte un turist care fotografiază tot ce mișcă, fascinat de un sat care – fără doar și poate – are parfumul lui singular. La câte o poartă, localnicii mai stau în povești. E tihnă.

O tihnă molipsitoare, așa cum numai în sate se mai poate descoperi. Așa că îți temperezi pasul grăbit de orășean după cadența rurală. Îți desprinzi privirea de pe ecranul telefonului și începi să descoperi locurile pe unde te plimbi. Cerul senin cât vezi cu ochii. Și vezi… Verdele aproape ireal al ierbii. Mirosul de mere coapte care te invită să le culegi. Covorul de flori pe care nu știi dacă să îl calci sau să îl imortalizezi într-o poză. Ar merita pictat dar nu oricine e pictor… La câte o poartă ești  îmbiat cu produse tradiționale. Aromele și culorile locului sunt nerăbdătoare să fie descoperite. Într-un tablou aproape idilic…

Vechi și nou, tradițional și modern se împletesc pe ulițele din Breb. Dacă ar fi să aleg, aș spune că este un sat al ferestrelor frumoase. Un loc care merită cu siguranță vizitat.

Foto (c) eZiarultău

DESCOPERĂ ȘI:
Tradiții readuse la viață, în soarele blând de septembrie din Călinești | galerie foto

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.