Sursă: FRR. Credit: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Naționala de rugby a României se reunește pentru a pregăti cele două partide World Rugby Summer Tests, în cadrul cărora va întâlni SUA (5 iulie, Chicago) și Canada (12 iulie, Ottawa). ”Stejarii” vor începe stagiul cu un meci de antrenament în compania Franței, la Marcoussis, în 22 iunie.

Echipa națională se va reuni pe 21 iunie la Centrul Național de Rugby de la Marcoussis. Acolo unde, în 22 iunie, România va face un antrenament comun cu echipa Franței. Antrenament deschis publicului. ”Stejarii” se vor muta la Soustons până în 30 iunie, când vor pleca spre Statele Unite ale Americii.

În cadrul turneului de vară, România va întâlni în primul meci echipa Statelor Unite ale Americii. Meciul este programat pe Seatgeek Stadium din Chicago în 5 iulie.

Cele două reprezentative își vor disputa și Pershing Cup. Trofeu pus la bătaie de Federația Română de Rugby din 2014, în amintirea partidei disputate la Olimpiada Militară, ”Jocurile InterAliate”, organizată în 1919 de comandantul șef al Forței Expediționare Americane, Generalul John Joseph Pershing, pentru a marca sfârșitul Primului Război Mondial. Un meci cu un statut special având în vedere că în acest an se aniversază o sută de ani de la prima medalie olimpică obținută de sportul românesc, prin echipa de rugby, bronz, în competiția de la Paris din 1924, România jucând chiar cu SUA.

În al doilea meci al verii, ”Stejarii” vor întâlni Canada, pe 12 iulie, TD Place Stadium Ottawa.

Staff-ul tehnic al echipei naționale a selecționat 33 de jucători. Robert Irimescu, Ștefan Iancu, Jason Tomane și Paul Popoaia au fost convocați de la CSM Știința Baia Mare pentru stagiul de pregătire din Franța și meciurile cu SUA și Canada.

Lotul României, aici.

Sursă: Federația Română de Rugby

CITEȘTE ȘI:
Liga de Rugby | Eugen Apjok și-a prelungit contractul cu CSM Știința Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.