Adunarea Generală a Federației Române de Volei a stabilit, joi, un nou sistem competițional, începând cu sezonul 2022-2023. Asta atât pentru campionatul masculin, cât și pentru cel feminin.

Acesta prevede ca după terminarea sezonului regulat, care se va disputa în sistemul clasic, tur-retur, echipele să fie împărțite în două grupe valorice: cea a locurilor 1- 8 și cea a locurilor 9 – 12. În acestea se va juca în sistem play-off (locul 1 cu locul 8, 2 cu 7 etc.). Urmează să se decidă, de către comisiile federației, care confruntări din cea de-a doua fază se vor disputa după sistemul „cel mai bun din trei meciuri” și care după sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”.

Totodată s-a votat aplicarea regulii obligativității prezenței a doi sportivi români pe teren. Deocamdată, aceasta e suspendată până când se va judeca acțiunea înaintată de Federația Română de Volei împotriva deciziei Consiliului Național pentru Combaterea Discrimănării. Acordul membrilor afiliați ai FRV era necesar pentru ca hotărârea definitivă dată de instanță (în cazul în care aceasta va decide în favoarea FRV) să poată fi pusă în practică imediat după judecare. Rămâne să se stabilească în comisiile de specialitate metodologia de aplicare a regulii.

Sursă informații: frv.ro. Foto: Știința Explorări Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.