Din sezonul 2022/2023, în Divizia A1 va fi obligatorie prezența pe teren pe tot parcursul meciului a minimum doi jucători formați în cluburile din România, indiferent de vârstă. Este doar una dintre deciziile luate în ședința de Consiliu Director al Federației Române de Volei.

Protagonistele A1 trebuie să participe cu o echipă la minivolei, speranțe, cadeți sau juniori

Mai multe decizii au fost luate în ședința de Consiliu Director al Federației Române de Volei care a avut loc ieri.

Începând din sezonul 2022/2023, fiecare echipă participantă în Divizia A1 are obligația de a participa cu o echipă într-unul din campionatele de minivolei, speranțe, cadeți sau juniori. Echipele pot fi proprii sau se poate încheia un protocol de colaborare cu o grupare deja existentă. Din sezonul 2023/2024, fiecare structură sportivă înscrisă în Divizia A1 trebuie să aibă propria echipă de minivolei, speranțe, cadeți sau juniori. ”Aceasta este și va fi o condiție obligatorie de obținere a licenței pentru înscrierea în prima ligă”, se arată în comunicatul Federației Române de Volei (FRV).

Cel puțin un antrenor român înscris pe foaia de joc, în A1

Echipele înscrise în campionatul 2022/2023 din Divizia A1 trebuie să aibă cel puțin un antrenor român înscris pe foaia de joc, conform deciziilor Consiliului Director FRV. For care a stabilit și că antrenorii străini ai echipelor din Divizia A1 vor fi obligați să organizeze și să susțină un curs de perfecționare online cu tematică la alegere.

Tot din sezonul următor, în Divizia A1 va fi obligatorie prezența pe teren pe tot parcursul meciului a minimum doi jucători/jucătoare formați în cluburile din România, indiferent de vârstă. ”Prin jucător format în cluburile din România se înțelege orice sportiv care a fost pregătit și instruit cel puțin 5 ani în cadrul cluburilor de volei din România, dintre care minimum 4 ani la juniori”, precizează sursa citată.

S-au stabilit taxele de legitimare ale jucătorilor străini

De asemenea, s-a mai stabilit ca formațiile care folosesc în fiecare din meciurile primei faze, suplimentar, un jucător Under 23 minimum două seturi pe meci, să primească o bonificație. La începutul sezonului 2023/2024. ”Aceasta va consta în reducerea cu suma totală de 3.000 de euro a taxelor de legitimare în cazurile de transfer internațional”, anunță Federația Română de Volei.

S-au stabilit taxele de legitimare ale jucătorilor străini pentru campionatul 2022/2023. Astfel, ”pentru primii patru jucători/ jucătoare din străinătate legitimați/ legitimate, cluburile vor plăti câte 1.800 de euro, revenindu-se, astfel, la taxa practicată înainte de pandemie. De la al cincilea străin în sus, taxa de legitimare este de 3.000 de euro”, menționează sursa citată.

Din următorul sezon, echipele din Divizia A2 trebuie să înscrie câte o formație în campionatele naționale de volei pe plajă, respectiv volei pe zăpadă. (G.D.)

Toate deciziile, aici.

Sursă informații: Federația Română de Volei. Foto (c) Baia Mare Urban Sports.

CITEȘTE ȘI:
Volei – Divizia A1 | Marius Valentin Cheagă, prelungire de contract cu Știința Explorări

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.