Pe locul 7, într-un campionat jucat în 11, a terminat Știința Explorări Baia Mare sezonul 2020/2021 al Diviziei A1. Un loc mai sus decât în ediția precedentă.

Anul competițional 2020/2021 a venit cu schimbări la Știința Explorări. După ce a fost 16 ani secundul lui Marius Botea, antrenorul Sorin Pop a plecat la SCM Zalău, cu care a devenit vicecampion național. Atribuțiile secundului au fost preluate la echipa băimăreană de Gheorghe Socaciu și Ciprian Neamț. Vântul schimbării s-a simțit și în lotul echipei, jucători noi venind la Știința Explorări. Este vorba despre Marius Cheagă, Dan Silvășan-Pașca, Eduard Catrina, Yordan Zhelyazkhov (a plecat la finalul lui 2020), Cristian Badea și Adrian Săvoiu, ultimii doi fiind la primul lor an de seniorat.

De altfel întreg sezonul a fost sub semnul schimbării, Divizia A1 disputându-se în 2020/2021 sub formă de turnee. Iar pentru Știința Explorări anul competițional nu a început sub cele mai bune auspicii, dat fiind că echipa din Baia Mare nu s-a putut prezenta din motive de sănătate la turneul de la București, pierzând cu 0-3 partidele cu CSU Știința București și Universitatea Cluj. Înaintea următorului turneu, de la Dej, din aceleași motive medicale s-au făcut doar două antrenamente, așa că prima victorie s-a lăsat așteptată până în 6 decembrie (3-0 cu CSU Brașov). Pe final de an, Știința Explorări a obținut două victorii care s-au dovedit a fi decisive pentru calificarea în Grupa 5-8: 3-0 cu CSU București și 3-1 cu Universitatea Cluj.

În cele două turnee ale Grupei 5-8, elevii antrenorului Marius Botea a obținut patru victorii în cele șase meciuri disputate, suficiente pentru a termina campionatul pe locul 7. Un loc mai sus decât în ediția precedentă.

Arcada Galați este pentru a treia oară consecutiv campioana României. Podiumul este completat de SCM Zalău (locul 2) și SCMU Craiova (locul 3).

Sursă informații și foto: Știința Explorări Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.