În prima fază a turneului play-out din cadrul Diviziei A1, Știința Explorări întâlnește Universitatea Cluj-Napoca. Învingătoarea se stabilește după principiul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două jocuri se dispută sâmbătă și duminică în Baia Mare.

Doi jucători de la Știința Explorări, în topurile sezonului regulat

Pe locul 9 a terminat Știința Explorări sezonul regulat al Diviziei A1. Cu 27 de puncte, după un parcurs alcătuit din 9 victorii și 13 înfrângeri.

Echipa din Baia Mare are doi jucători clasați pe poziții onorante în statisticile alcătuite la finalul sezonului regulat din Divizia A1. Astfel, Alejandro Ramirez Pita (opus) este pe locul 2 în clasamentul punctelor realizate (393) și în cel al mediei punctelor pe set (5,38). De asemenea, jucătorul cubanez se situează pe poziția a patra în ceea ce privește numărul așilor (27). În topul celor mai buni voleibaliști pe postul de libero, francezul Pierre Bouleau ocupă locul 3 (64%).

Încep meciurile din play-out

Partea a doua de campionat începe la finele acestei săptămână. Știința Explorări va întâlni Universitatea Cluj-Napoca în prima fază a turneului play-out (pentru locurile 9-12). Învingătoarea se stabilește după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două partide sunt programate în Baia Mare: sâmbătă și duminică, 22 și 23 martie, de la ora 12.00.

Partida a treia și, dacă va fi cazul, a patra se vor juca la Cluj-Napoca, în 30 și 31 martie. Un eventual meci decisiv ar urma să se dispute în Baia Mare, în 6 aprilie.

Atât în tur, cât și în retur, întâlnirile dintre Baia Mare și Cluj-Napoca s-au soldat cu victorii în trei seturi repurtate de Știința Explorări.

În cealaltă confruntare din play-out se întâlnesc Unirea Dej și CSU UV Timișoara, primele două jocuri fiind programate în acest weekend la Dej. (G.D.)

Sursă foto: Știința Explorări Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Volei – Divizia A1 | Știința Explorări Baia Mare pierde la Galați și termină sezonul regulat pe 9

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.