Jerome France câștigă Trofeul Baia Mare și repurtează astfel a doua victorie din acest sezon al Trofeului Național Masters de viteză în coastă, preluând astfel și șefia categoriei II.

După ce în prima zi a stabilit un nou record, Jerome France a câștigat rând pe rând toate cele patru manșe ale zilei decisive, adică inclusiv pe cele două de concurs. Mai mult decât atât, pilotul francez și-a doborât și propriul record, bifând pentru al doilea sezon consecutiv titlul de ”King of the Hill” acordat pilotului cu cel mai rapid timp – 2:45,781. Astfel, experimentatul pilot preia conducerea Trofeului Național Masters de viteză în coastă după jumătatea sezonului și devine prim-favorit la supremația categoriei sale.

Poziția secundă a ierarhiei absolute i-a revenit brașoveanului Octavian Ciovică, timpul său final fiind mai slab cu peste 15 secunde față de cel al francezului. Cu un timp asemănător a terminat competiția Emil Ghinea, acesta încheind etapa pe a treia poziție atât la OPEN, cât și la categoria II.

”Iar dacă reușita dominantă a lui France nu mai reprezintă o surpriză, ceea ce s-a consumat în cadrul categoriei I în cele două zile de competiție de la Trofeul Baia Mare – proiect organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș – rămâne o surpriză atât pentru protagonistul principal cât și pentru fanii sportului cu motor. La numai a treia prezență cu modelul Audi R8 GT3 LMS, hunedoreanul Mihai Leu și-a învins adversarii cu un timp cumulat de 06:12,432 preluând astfel și șefia provizorie a categoriei I din mâinile ocupantului poziției secunde de pe Gutâi – Alexandru Pițigoi”, detaliază organizatorii.

Trofeul Baia Mare a fost a treia etapă a Trofeului Național Masters de viteză în coastă, competiție organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu Asociația Sportivă Club Auto Blic. Trofeul s-a bucurat de sprijinul partenerilor Primăria Baia Mare, Primăria Baia Sprie și compania Vital.

Clasamentele, aici. Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: autorally.ro (credit foto: Flavius Croitoriu și Dan Cristian Griga)

CITEȘTE ȘI:
Viteză în coastă – Masters | Startul festiv s-a dat în această seară în Baia Mare | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.