Se tot vorbește pe la noi prin bătătura fotbalului că va veni și VAR-ul (arbitrajul video asistat) să ne mai scape de buimăcelile din arbitraj. Îl așteptăm precum îi așteptam odinioară pe americani. Federația Română de Fotbal a dat a se înțelege că de pe la anul vom avea și această cireașă pe gălușcă. Rămâne de văzut, oricum tort n-avem.

Ciufulind nițel spusa lui Neil Armstrong, cățărătorul pe Lună, parafrazând-o adică, introducerea VAR-ului în România ar putea însemna, teoretic, un pas mic pentru fotbalist, un salt uriaș pentru arbitri. Practic însă ar putea să nu însemne mai nimic. Fiindcă arbitrii noștri s-au obișnuit cu ale lor, așa încât, vorba cântecului, pentru ce să dăm cu VAR?!

Zilele acestea s-au jucat meciuri din șaisprezecimile Cupei României. Au fost unii arbitri care au luat decizii greu de înțeles, să nu le spunem poticnite. Bunăoară marți, în meciul dintre CS Minaur Baia Mare și Politehnica Iași, la golul egalizator al moldovenilor a fost un henț cât Prutul. Arbitrul însă a înotat bine și a lăsat golul să curgă pe tabela de marcaj. La partida de ieri, tot din Cupa României, dintre Farul Constanța și Sepsi, s-a dat un penalty după un fault petrecut în afara careului. A fost simpatic Gheorghe Hagi, antrenorul Farului, când a spus că, de fapt, avem VAR, care VAR e tușierul, ce poate impune acordarea unui penalty. Fie el și după un fault din afara careului.

Concluzia? Hai să fim optimiști. Sau măcar să încercăm. În fotbal orice zi poate fi una mai bună decât cea de ieri 🙂

Tiberiu Sabo

Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.