Se apropie finalul campionatului Ligii I. Nu prea mai avem noi fotbal, în schimb declarații ascuțite, abrazive, comice ori stângace avem cu ghiotura. Ba de la antrenori, ba de la conducători de cluburi, ba de la jucători. Ba și de la iubite ori neveste de fotbaliști.

Unii sunt mai guralivi – sau hai să le zicem vocali, să nu se strâmbe -, alții sunt mai poticniți la vorbă, dar tot izbutesc să scoată niște vorbe de pus în dicționarul umorului involuntar. Hazliu e că mulți dau vina pe alții, iar nu pe neputințele lor. Unii, de pildă, dau vina pe arbitri, care fluieră de parcă ar șuiera după oi când mijește transhumanța. Unii dau vina pe adversari, suspectând că parcă pun osul mai puțin cu alți competitori și le strică lor ciorba de potroace. Unii dau vina pe vina propriu-zisă, care nu știu a cui e, dar sigur va fi fiind ea pitită pe undeva, că doar n-o fi vreo nălucă.

Fotbalul nostru slab e compensat cu un umor grăsuliu. Când asculți sau citești unele declarații ale unora care forfotesc prin acest sport, chiar poți zâmbi, dacă nu chiar râde de-a binelea. Spor la veselie să avem, că până să avem la fotbal mai durează. (Tiberiu Sabo)

Sursa foto: pixabay.com

 

2 COMENTARII

  1. Faza din imagine îmi aduc aminte de la meciul fc Baia mare – victoria cărei când la un atac al echipei noastre din Baia mare bara transversală sa rupt aveam 1-0 și am tremurat că sa dat 15 minute până la remedierea situației! Finalul a fost ok partida sa încheiat pe teren!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.