Transylvania Open, turneul de tenis din Cluj-Napoca ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție, a obținut pentru al doilea an consecutiv titlul ”Best Tournament of the Year”, categoria 250. Premiul de cel mai bun turneu din lume la categoria lui a fost oferit în urma voturilor exprimate de jucătoare, care au ales competiția favorită din circuit.

Un eveniment ”care depășește constant așteptările”

”Echipa Transylvania Open ar trebui să se simtă extrem de mândră pentru organizarea unui eveniment care depășește constant așteptările, creând o atmosferă și un mediu în care jucătoarele se simt confortabil și capabile să performeze la cel mai înalt nivel. Ați dobândit o reputație bine meritată și ați stabilit un standard la care alții pot să aspire”, declară Steve Simon – președinte WTA.

”Ne-am angajat să facem evenimentul nostru senzațional și faptul că jucătoarele WTA apreciază asta este cea mai bună răsplată pentru munca și pasiunea pe care o avem pentru tenis. Acum ne pregătim cu și mai mare entuziasm de următoarea ediție, care va avea loc de data aceasta în februarie, la început de sezon. O poziție mai avantajoasă pentru noi care ne va ajuta să creștem și mai mult. Ne vedem în 3-11 februarie!”, spune Patrick Ciorcilă – director Transylvania Open WTA 250.

”Echipa turneului face acei extra pași pentru a se asigura că jucătoarele se simt bine, dar și că au parte de multă distracție!”, consideră Jodie Burrage – câștigătoarea celei de-a treia ediții Transylvania Open la dublu, alături de Jil Teichmann.

Ediția 2024, în 3-11 februarie

Premiile ​​sunt împărțite în trei categorii, în funcție de diferitele niveluri ale turneelor ​​WTA. Câștigătorii distincției WTA Turneul Anului 2023 sunt:
Best WTA 1000: Indian Wells
Best WTA 500: Charleston Open
Best WTA 250: Transylvania Open

Transylvania Open 2023 a avut loc în perioada 16-22 octombrie. Marea câștigătoare la simplu a fost Tamara Korpatsch. Tânăra jucătoare din Germania a obținut la Cluj primul titlu WTA 250 din carieră, după finala jucată cu Gabriela Ruse. Campioane la dublu au fost Jodie Burrage și Jil Teichmann, după finala disputată cu Leolia Jeanjean și Valeriya Strakhova.

Cea de-a patra ediție a Transylvania Open va avea loc la mai puțin de cinci luni de la încheierea ultimei ediții, în 3-11 februarie 2024. ”Asta, după ce turneul de tenis din Cluj a obținut o nouă poziție în calendarul Woman’s Tennis Association (WTA), mai avantajoasă și cu șanse mari de a trage la Cluj și mai multe nume mari ale tenisului mondial feminin. La următoarea ediție și-au anunțat deja prezența: Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse”, se arată pe site-ul competiției.

Sursă: Transylvania Open

CITEȘTE ȘI:
Tenis de câmp | Robert Marinca, locul I la Turneul Campionilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.