Andre Agassi și Steffi Graf vin pentru prima dată în România, la Sports Festival. Show-ul demonstrativ de tenis se va juca sâmbătă, 15 iunie 2024, în BT Arena. ”Doi din cei mai buni jucători de tenis din toate timpurile dau evenimentului greutatea celor 30 de titluri de Grand Slam pe care le-au câștigat împreună. Idoli pentru milioane de oamenii, Agassi și Steffi Graf, titanii care ne-au oferit trăiri intense de neuitat, vin la Cluj!”, vin cu vestea organizatorii Sports Festival.

Supranumit ”The Punisher”, Andre Agassi și-a început cariera în anii ’80. Are opt titluri de Grand Slam la activ. Este primul jucător care a făcut Golden Slam (a câștigat toate Grand Slam-urile și medalia de aur olimpică în același an). Singurul care a câștigat un Super Slam în carieră (toate Grand Slam-urile, plus medalia de aur olimpic și ATP Finals, tot în același an). A fost de asemenea primul jucător care a câștigat toate cele patru competiții de simplu pe trei suprafețe diferite (hard, zgură și iarbă).

Ajunge pe locul 1 mondial pentru prima dată în 1995. Problemele personale l-au făcut să cadă în clasament până pe locul 141, în 1997. Revine pe locul 1 în 1999 și se bucură de cea mai de succes etapă din cariera sa în următorii patru ani. În 2006, Andre Agassi se retrage oficial din tenis.

Steffi Graf a câștigat 22 de titluri de Grand Slam, inclusiv fiecare dintre cele patru turnee majore. Ea a realizat Golden Slam în 1988, câștigând toate cele patru turnee de Grand Slam și medalia de aur olimpică în același an. Se retrage din tenis în 1999, după ce a ocupat locul 1 în clasamentul WTA pentru un record de 377 de săptămâni.

Alți invitați speciali ai evenimentului vor fi anunțați în scurt timp.

Sports Festival, cel mai mare eveniment multi-sport din România, ajunge în 2024 la cea de-a cincea ediție. Festivalul înseamnă patru zile dedicate sportului. Activități de inițiere, provocări sportive, super campioni față în față cu fanii, masterclass-uri dedicate profesioniștilor, competiții, parada cluburilor sportive, evenimente demonstrative.

Sursă: Sports Festival

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.