În această dimineață administrăm o doză de ciclism și vă prezentăm doi dintre cei 100 de sportivi care vor evolua la Jocurile Olimpice pentru România.

”Generația lui Gabriel Moiceanu a reușit să ducă echipa României până pe locul 6 la Roma 1960, cea a lui Constantin Ciocan a ajuns pe locul 9 la Tokyo 1964. După participarea din 1980, unde Mircea Romașcanu, liderul generației acelor ani în ciclismul românesc, bifa participarea în întrecerile de șosea, tricolorii au fost nevoiți să aștepte 24 de ani o nouă calificare. Ea a venit la Atena 2004: Tudor Oprea, actualul mecanic al delegației, a participat în premieră la probele de mountain bike. Prezența lui Andei Nechita la Londra 2012 a readus ciclismul de șosea la Jocuri după 32 de ani”, sintetizează reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român povestea ciclismului românesc la Jocurile Olimpice.

La Tokyo 2020, pentru România vor pedala Vlad Dascălu (mountain bike) și Eduard Grosu (șosea), iar ”asistența tehnică” va fi asigurată de antrenorii Paulo De la Fuente Perez și Georgios Georgiadis.

FLASH
🚴‍♂️ până la Tokyo 2020, ciclismul românesc a participat la opt ediții ale Jocurilor, dintre cele 21 la care România s-a prezentat la start;
🚴‍♂️ cel mai bun loc ocupat la Jocurile Olimpice: 6, în proba pe echipe, la Roma 1960.

Mai multe detalii și foto, aici.

Sursă informații și foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

CITEȘTE ȘI:
Team Romania | Baschet 3×3, în premieră la Jocurile Olimpice
Team Romania | Canoe dublu: primul titlu olimpic – Melbourne 1956; cel mai recent – Sydney 2000

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.