100 de tricolori vor concura la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. 45 de sportive și 55 sportivi, la 17 discipline sportive. Începem azi prezentarea lor, așa cum este creionată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Baschetul românesc, la a doua participare la un turneu olimpic

Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu și Claudia Cuic sunt cele patru componente ale echipei feminine de baschet 3×3 care va reprezenta România la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

În Japonia, cele patru baschetbaliste le vor avea ca partenere de antrenament pe colegele lor Gabriela Irimia și Anca Șipoș, iar pregătirea va fi coordonată de antrenoarea Tatiana Galova. Kinetoterapeutul care le va însoți este Mircea Nuțescu.

Baschetul 3×3, inclus în premieră în programul olimpic la Tokyo 2020, se înscrie în trendul sporturilor noi, dinamice, cu priză la tineri, fiind considerat unul dintre cele mai spectaculoase jocuri urbane.

FLASH

🏀 echipa masculină a României, ”Vulturii”, a câștigat titlul european în 2014 (componență: Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu și Ștefan Vasile)
🏀 echipa feminină a României, ”Acvilele”, a câștigat argint la Campionatele Europene București 2016 (componență: Gabriela Mărginean, Anca Șipoș, Sonia Ursu și Andra Haas)
🏀 la baschet 5×5, România a participat o singură dată la Jocurile Olimpice, la Helsinki, în 1952, cu echipa masculină.

Mai multe detalii și foto găsești aici.

Sursă informații și foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.