În luna martie, fotbalul a reuşit să capteze atenţia publicului larg şi să-şi consolideze poziţia de cel mai popular sport din România. Potrivit unui studiu realizat de mediaTRUST, fotbalul a dominat peisajul mediatic, acaparând aproximativ două treimi din totalul materialelor jurnalistice monitorizate. Din cele 17.531 de materiale monitorizate, FRF a fost menţionată în 11.783 de articole, o proporție de aproximativ 67% din total.

Contextul principal al acestei mediatizări intense a fost reprezentat de preliminariile Euro 2024, care au stârnit un interes major din partea presei. Meciurile României cu Andorra şi Belarus au fost subiecte fierbinţi, alături de meciurile lotului României U19 din cadrul Turului de Elită.

Pe locul al doilea în clasamentul celor mai mediatizate federaţii s-a clasat cea de box, care a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de materiale în care a fost menţionată în luna martie, ajungând la un total de 1.152, faţă de 117 în februarie. Această creştere a mediatizării vine în contextul morţii fostului campion Rudel Obreja, subiect mediatizat intens în media, în special în data de 12 martie.

Podiumul este închis de Federaţia Română de Handbal, care a fost menţionată în 485 de materiale jurnalistice în luna martie, în scădere faţă de luna precedentă, când a fost menţionată în 577 de materiale.

Gimnastica a reuşit o performanţă în luna martie, urcând trei poziţii şi ocupând astfel locul patru în clasamentul vizibilităţii în mass-media românească. Federaţia Română de Gimnastică a fost menţionată în 331 de materiale jurnalistice, iar vârful de popularitate a fost atins în data de 5 martie, în contextul performanţei Sabrinei Voinea, care a obţinut două medalii de aur la Cupa Mondială de la Doha. Pe locul cinci în clasamentul mediatizării sporturilor se situează Federaţia Română de Baschet, menţionată în 303 de materiale.

Sursă informații: mediaTRUST. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Fotbal – U17 | Gloria Tăuții Măgherăuș, reprezentanta Maramureșului în optimi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.