”Sportul începe întotdeauna cu o întrebare simplă: <<Joci?>>. Iar atunci când răspunsul e <<Da, joc>>, se nasc sportivi. Indiferent de sport. Indiferent de loc. Poate fi la colțul blocului. Poate fi cu niște pietre stivuite. Poate fi cu o castană și un băț” – așa începe prezentarea platformei ”Sportul se joacă”, activă din 22 octombrie.

Platforma pornește de la constatarea că, pe măsură ce sporturile s-au dezvoltat, s-a așternut uitarea peste cum a început joaca de-a… joaca: ”Castana devine minge, bățul devine rachetă, copilul devine sportiv și colțul blocului devine stadion”.

Așa că platforma nu este altceva decât o invitație: ”Să ne aducem aminte. Să fim iar creativi. Să ne punem iar întrebarea: <<Joci?>> Și să răspundem <<Da, jucăm>>”.
Vei descoperi pe site peste 120 de jocuri de-a sporturile olimpice. ”Ajută-ne să învățăm copiii României că pot să se joace de-a sportul oriunde, oricând și fără resurse speciale” este îndemnul celor care au imaginat ”Sportul se joacă”.

O platformă educațională deschisă, un loc unde vor fi adunate exerciții menite să inspire adulții României să se joace de-a sportul cu copiii.

Încă nu sunteți convinși? Poate vă conving câțiva dintre ambasadorii ”Sportul se joacă”.

”Adulții trebuie să se joace cu copiii, să-i facă să se îndrăgostească de mișcare, iar pentru aceasta trebuie să coboare la mintea lor, să adapteze jocurile la vârsta pe care o au copiii. <<Sportul se joacă>> este un program care îi va ajuta pe adulții României (…) să găsească soluții pentru a-i atrage pe cei mici să facă mișcare, să se joace de-a sportul și astfel să descopere sporturile preferate.” (Alina Dumitru – campioană olimpică, multiplă campioană europeană și medaliată cu bronz la campionatele mondiale de judo)

”Toată copilăria mea a fost o bucurie nemărginită pentru că aveam libertate. Mi-am petrecut mare parte din copilărie în spatele blocului unde, dacă ne plictiseam de toate jocurile pe care le știam: șotronul, elasticul etc., inventam noi unele noi. Cred că părinții mei își aduc aminte foarte bine toate tricourile și toți pantalonii pe care i-am agățat în diverse garduri.” (Ana-Maria Popescu – campioană olimpică, multiplă campioană mondială și europeană la scrimă)

”Adulților le-aș spune să-i lase pe copii să se joace, să se bucure și ușor, ușor aceștia își vor da seama singuri cât de important este sportul pentru ei. Și de distractiv în același timp, pentru că asta trebuie să fie pentru un copil.” (Crina Pintea – câștigătoare a Champions League la handbal în 2019 și a medaliei de bronz la Campionatul Mondial din 2015)

Mai multe descoperiți aici.

Sportul se joacă” este un proiect al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, al Institutului Aspen România și al Băncii Comerciale Române realizat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Tineretului și Sportului.

Sursă informații și foto: sportulsejoaca.ro

CITEȘTE ȘI:
Cei mari și cei mici sunt invitați printr-o platformă educațională să se joace de-a… sportul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.