Au fost publicate în Monitorul Oficial, zilele trecute, ordinele de ministru prin care s-a recunoscut practicarea oficială în România a două noi ramuri sportive: pole sport (sau sportul la bară) și padelul.

Sportul la bară este unul care combină gimnastica artistică și acrobația, executate pe o bară verticală, iar padelul se joacă în echipe de câte două persoane, pe un teren asemănător celui de tenis, dar cu pereți de sticlă.

Dacă pole sport necesită agilitate, forță, echilibru, anduranță și flexibilitate, fiind accesibil preponderent sportivilor foarte bine antrenați, padelul are o mai mare deschidere către sportul de masă și se bucură de popularitate în rândul familiilor sau al grupurilor de prieteni datorită ușurinței cu care se practică.

Pole sport include elemente artistice, dar este bazat mai mult pe mișcări atletice și merit tehnic, fiind evaluat pe baza unui cod de punctaj original, în conformitate cu sporturi standard olimpice, precum săriturile în apă, patinajul pe gheață și gimnastica ritmică.

Padelul cuprinde un ansamblu de exerciţii fizice complexe care angrenează atât partea inferioară cât şi cea superioară a corpului, fiind un sport care combină tenisul cu squash-ul și care pune accent pe efort fizic, socializare și relaxare.

Sursă informații și foto: Ministerul Sportului

CITEȘTE ȘI: Natație | Un maramureșean, numărul 1 la Traversarea Tarniţei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.