Olimpiu Făt de la CS Unirea Șișești a câștigat titlul mondial la skandenberg. La prima sa participare la o competiție majoră, Ionuț Tomoioagă a cucerit medalia de argint.

Campionatul Mondial de skandenberg a avut loc la București, în intervalul 26 noiembrie – 3 decembrie. Peste 1.200 de participanți, din 42 de țări. Clubul Sportiv Unirea Șișești a fost prezent cu 10 sportivi.

Multiplul campion național și vicecampion mondial Olimpiu Făt (născut în 3 august 1975) a reușit, în ciuda unei rupturi a bicepsului brațului drept (suferită în septembrie), să își adjudece titlul mondial la masters, categoria -100 kg. A contribuit astfel decisiv la locul doi obținut de România în clasamentul general pe națiuni. ”Un drum lung, greu și frumos, un vis devenit realitate pentru că am completat palmaresul și cu titlul de campion mondial la skandenberg 2021”, a scris Făt pe contul de socializare.

La prima sa participare la o competiție majoră, Ionuț Tomoioagă a cucerit medalia de argint la categoria -90 kg. Foarte aproape de podium s-au aflat la tineret șișeștenii Bogdan Ghișa (categoria +90 kg, locul IV) și Erik Hering (categoria -70 de kg, locul V). La seniori, Ștefan Tamaș (categoria 90 kg) a ocupat locul VI.

Evoluții promițătoare au avut și Giorgio Boca (categoria +90 kg, tineret), cei doi juniori – Raul Roșu (categoria 60 kg) și Romeo Pava (categoria +70 kg) -, dar și cei doi sportivi de la secțiunea master +40 de ani, Flaviu Goia (categoria 70 kg) și Dinu Dobrean (categoria 90 kg).

Informații și foto: Alin Boțioc. Sursă video: Olimpiu Făt

CITEȘTE ȘI:
”Succesul vine atunci când ești pregătit să-l primești!”, spune campioana mondială Nicoleta Sasu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.