Noul selecționer al reprezentativei de fotbal feminin a României este, începând de ieri, Cristian Dulca.

Fostul internațional român a semnat un contract valabil pentru următorii cinci ani, având drept obiectiv principal calificarea naționalei feminine la Campionatul European din 2025. Obiectivul intermediar îl reprezintă dezvoltarea calității jocului primei reprezentative, care să se reflecte în poziția din clasament în următoarea campanie de calificare, cea pentru Cupa Mondială din 2023.

”Această funcție reprezintă o nouă provocare pentru mine (…). Ne așteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuși schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a declarat Cristi Dulca.

În cariera de antrenor, Dulca a pregătit echipele FC Vaslui, Universitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz Metan Mediaș și Jiul Petroșani. În perioada 2015-2018 a fost selecționerul reprezentativei U21 a României. Ca jucător, Dulca a evoluat în România pentru CFR Cluj, Gloria Bistrița, Rapid București, Ceahlăul Piatra Neamț și Gaz Metan Mediaș, iar în străinătate a jucat în Coreea de Sud, la Pohang Steelers, și în Ungaria, la Honved Budapesta. La prima reprezentativă a bifat șase selecții, în perioada 1997-1998.

Sursa: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.