Echipa Clubului Sportiv Municipal Sighetu Marmației, formată din jucătoare în vârstă de 16 ani, s-a clasat pe locul 5 la Campionatul Național de șah pe echipe.

Superliga 2021 – ”partide spectaculoase și dramatism până în ultima zi”

Începutul lunii octombrie a adus în calendarul Federației Române de Șah ediția 2021 a Campionatului Național de șah pe echipe – Superliga. Cea mai importantă competiție șahistă pe echipe din România.

În competiția masculină s-au înscris 11 echipe, printre care și Clubul de Șah al municipiului Baia Mare. În cea feminină au figurat șase echipe, inclusiv cea a Clubului Sportiv Municipal Sighetu Marmației.

”9 zile de șah de mare calitate. 17 echipe, zeci de jucători inimoși, partide spectaculoase și dramatism până în ultima zi. Așa am putea descrie cel mai bine o Superligă cu adevărat specială”, este sinteza făcută pe contul de socializare al Federației Române de Șah.

CSM Sighetu Marmației, cea mai tânără echipă

Băimărenii au ocupat locul 7. Vados Arad a câștigat titlul de campioană națională la masculin. A fost urmată pe podium de Politehnica Iași și CS Studențesc Medicina Timișoara.
Sighetencele s-au clasat pe 5. Aici titlul de campioană a revenit echipei CSU ASE București. Argintul a fost câștigat de Arnia Chess IT. Bronzul a mers la CS Studențesc Medicina Timișoara.

Ne oprim un pic asupra echipei de la CSM Sighetu Marmației. A fost formată din Ilinca Batagan, Ema Obadă, Mihaela Trifoi, Irisz Hejja. ”Chiar dacă plecau cu ultima șansă, fetele din cea mai tânără echipă din competiție (toate fetele au 16 ani) și-au depășit condiția și la final s-au clasat pe un onorant loc 5”, spun reprezentanții CSM Sighetu Marmației, care aduc mulțumiri antrenorului GM Vlad Jianu și căpitanului Ioan Costiuc.

Mai multe despre rezultatele sportivilor de la CSM Sighetu Marmației găsiți aici.

Sursă informații: Federația Română de Șah, CSM Sighetu Marmației. Foto: CSM Sighetu Marmației (credit Gabriel Obada)

CITEȘTE ȘI:
Poți juca șah online cu Beth Harmon din ”Gambitul damei”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.