Patru medalii au cucerit ”Tinerii Lei” din Baia Mare la Campionatele Naționale individuale de șah pentru copii și juniori. Trei sportivi s-au calificat în loturile naționale.

Trei sportivi, calificați în loturile naționale

17 sportivi au reprezentat Clubul de șah ”Tinerii Lei” din Baia Mare la Campionate Naționale individuale de șah pentru copii și juniori. Campionate care au avut loc în Eforie Nord și au reunit patru concursuri: șah clasic, șah rapid, blitz și proba de dezlegări.

”Tinerii Lei” băimăreni au cucerit patru medalii. Sara Maria Șunea (sportivă dublu legitimată LPS Satu Mare + Tinerii Lei Baia Mare, antrenată în privat de GM Lucian Miron) a concurat la categoria de vârstă 10 ani. A câștigat două medalii de aur, la probele de șah clasic și blitz. Rezultate care au dus-o, pentru al doilea an consecutiv, în lotul național.

Miruna Covaci (dublu legitimată LPS Satu Mare + Tinerii Lei Baia Mare) a concurat și ea la categoria de vârstă 10 ani. Prima ei participare la Campionatul Național de șah individual. A obținut medalia de bronz la proba de dezlegări și calificarea în lotul național.

Tot în premieră la acestă competiție, Alexandru Pașca a concurat la categoria 8 ani. A cucerit argintul probei de șah rapid. Medalie care i-a adus și calificarea în lotul național.

”Cei 17 «lei» care ne-au reprezentat au luptat cu îndârjire”

”În toate cele patru concursuri disputate, cei 17 «lei» care ne-au reprezentat au luptat cu îndârjire, cu determinare, cu ambiție, curaj și pasiune, înfruntându-și fricile, emoțiile negative și lacrimile, ridicându-se din nou și din nou la luptă, chiar și după unele înfrângeri dureroase, pentru a-și testa puterea de lupta și pentru un rezultat cât mai bun, iar asta spune multe despre caracterul puternic pe care îl are fiecare dintre ei”, a menționat pe contul de socializare instructorul Adrian Lucian Griga.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Adrian Lucian Griga (credit foto portrete – Federația Română de Șah)

CITEȘTE ȘI:
Șah – juniori | Sportivă de la CSM Sighetu Marmației, pe podiumul Campionatului Național

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.