În perioada 13-23 aprilie, Sofia Ayana Vălean și Rareș Foral, sportivi legitimați la Clubul „Tinerii Lei” Baia Mare, au participat la Campionatul Mondial Școlar de șah. Competiție care a avut loc în Rodos (Grecia).

Rareș a evoluat la categoria 7 ani. ”După 9 runde intense, în care a jucat și cu campionul și cu vicecampionul mondial, Rareș Foral a reușit să se claseze pe locul 5, un rezultat minunat”, spune antrenorul Lucian Adrian Griga.

Sofia a concurat la categoria 7 ani și a ocupat locul 10. ”În ultima rundă, Sofia a jucat cu o fetiță din Mongolia și a ajuns să fie într-o poziție cu mare avantaj, dar – fiind obosita după o apărare dificila – a omis o amenințare a adversarei și din nefericire a pierdut. Dacă ar fi câștigat partida, era și ea pe locul 5”, menționează Griga.

Sofia și Rareș practică șahul de circa doi ani. ”Suntem mândri de voi, ați rezistat cu succes după un efort intelectual și emoțional uriaș. Bravo!”, este mesajul antrenorului la final de competiție.

Clubul „Tinerii Lei” Baia Mare a participat în premieră Campionatul Mondial Școlar de șah. Peste 500 de sportivi din 53 de țări au evoluat la competiție.

Sursă informații și foto: Lucian Adrian Griga

CITEȘTE ȘI:
Șah | Sofia și Rareș, la Campionatul Mondial Școlar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.