Fotbalul din România se pregătește de revenirea suporterilor pe stadioane, după o pauză de 14 luni. Noul protocol medical a fost aprobat ieri și permite accesul spectatorilor în tribune într-o proporție de 25% din capacitatea stadioanelor. Accesul spectatorilor într-o proporție mai mare se face numai cu titlu excepțional, de eveniment pilot. Acesta trebuie să fie aprobat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății.

Accesul pe stadion

 • La eveniment pot participa persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, după 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
 • Persoanele care nu îndeplinesc această condiție trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
 • Pentru procurarea tichetelor de acces este necesară dovada testului negativ sau a adeverinței de vaccinare cu a doua doză din care să reiasă că au trecut peste 10 zile de la rapel.
 • Toate porțile de acces în interiorul arenei sportive vor fi deschise. Organizatorii vor comunica spectatorilor orele recomandate pentru sosirea la eveniment, precum și poarta de acces recomandată, pentru a minimiza riscul de creare a aglomerației în aceste puncte. De asemenea, vor exista marcaje care să ajute spectatorii să păstreze distanța de siguranță de minim 1,5 metri.
 • Accesul în incintă nu va fi permis persoanelor care prezintă febră, tuse, dureri în gât, dificultate în respirație. Acestora li se va recomanda să contacteze medicul de familie.
 • Controlul de securitate de la porți se va face doar vizual, spectatorii fiind rugați să colaboreze și să prezinte obiectele pe care le au în buzunare și/sau genți. Dacă este necesar, verificarea corporală va fi efectuată de stewarzi folosind măști de protecție și mănuși de unică folosință.
 • Accesul în arenă este permis doar cu genți mai mici sau egale ca suprafață cu o foaie de hârtie A4. Nu se permite accesul cu mâncare sau băutură.

Așezarea în tribune

 • Organizatorul evenimentului sportiv are obligația de a marca în mod corespunzător spațiile unde spectatorii se pot așeza, astfel încât să se poată respecta o distanță minimă de 1,5 metri între oricare două persoane.
 • Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv.
 • În tribune, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de trei scaune libere. Spectatorii vor avea obligația de a nu părăsi locul alocat, în caz contrar fiind invitați să părăsească incinta.
 • În cazul evenimentelor pilot, organizate cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, se poate depăși limita de 25% din capacitatea tribunelor. Participanții la evenimentul pilot își vor da acordul privind procesarea datelor cu caracter personal, în vederea monitorizării evoluției stării lor clinice. Baza de date cu participanții la evenimentul pilot va fi transmisă către Direcția Județeană de Sănătate Publică, pentru a face verificările necesare.

Sursa: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.