Trei jucători legitimați la cluburi băimărene au fost cooptați pentru prima acțiune de pregătire a Campionatului European Under 18.

Naționala Under 18 a României începe pregătirea pentru Campionatul European care va avea loc la Kaliningrad (Rusia) între 2-10 octombrie. Astfel, în perioada 21-30 septembrie, lotul lărgit al României, format din 38 de sportivi, va intra în stagiu la Snagov. Printre cei convocați se numără și Cosmin Todoran (CSM Baia Mare), Mihai Nuszer (CSȘ 2 CNE Baia Mare) și Alexandru Andrieș (CSȘ 2 Baia Mare). În staff-ul tehnic figurează și băimăreanul Răzvan Popovici – antrenor.

”Vom avea o săptămână de stagiu în care să selectăm un grup de 26 de sportivi, să punem la punct un plan de joc pentru a putea merge la competiție. Din păcate, nu vom avea timp să ne axăm prea mult pe pregătirea fizică și tehnica individuală, lucruri cu care sper ca băieții să vină cât mai bine de la club”, a declarat antrenorul principal, Marius Tincu, citat de site-ul Federației Române de Rugby.

Primul meci pentru naționala tricoloră va avea loc în 3 octombrie, contra Spaniei.

”Ce îmi doresc eu ca antrenor este ca acei băieți din grupul de 26 care vor reprezenta România să se lupte pentru fiecare balon, să dea totul pe teren, să respecte tricoul naționalei și să își dorească să fie cei mai buni. Nu vom pune presiunea rezultatelor pe ei, ci doar le cerem să gândească și să joace cu inima, să aibă plăcerea de a juca pentru România”, a mai declarat Marius Tincu.

La Campionatul European Under 18 de la Kaliningrad participă opt echipe: Georgia, Spania, Portugalia, Rusia, Belgia, Olanda, Cehia și România.

Sursă informații și foto: Federația Română de Rugby

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.