Rugby | Un stejar pentru Stejarii României

Sursă foto: Rugby România, credit - Răzvan Păsărică / SportPictures

Campania „Plantează un stejar pentru Stejarii României”, organizată de Federația Română de Rugby și Asociația Mai Mult Verde, oferă iubitorilor sportului cu balonul oval posibilitatea să planteze un stejar în numele echipei naționale de rugby.

”Stejarul a fost dintotdeauna și pretutindeni sinonim cu forța. De altfel, în latină, stejarul și forța sunt numite prin același cuvânt: robur. Frunza de stejar a apărut ca emblemă a rugbyului românesc în anul 1979, când președintele de atunci al Federației Române de Rugby, Viorel Morariu, unul dintre marii jucători ai ovalului românesc, a decis, după ce s-a consultat cu mai mulți specialiști, să adopte acest simbol în locul stemei țării. O schimbare care sfida într-un fel sistemul comunist, dar care dădea și o identitate proprie rugbyului românesc, o identitate creată pe imaginea de forță, putere, rezistența în fața tuturor obstacolelor sau intemperiilor”, informează Federația Română de Rugby.

Suporterii echipei naționale de rugby au o nouă modalitate de a-și susține în mod simbolic sportivii favoriți. Ei pot să planteze un stejar în numele Stejarilor (numele sub care sunt cunoscuți jucătorii echipei naționale de rugby). Campania „Plantează un stejar pentru Stejarii României”, derulată în baza unui parteneriat între Federația Română de Rugby și Asociația MaiMult Verde, se va desfășura pe tot parcursul anului. Iar suporterii echipei naționale pot achiziționa copaci atunci când cumpără bilete la meciurile de rugby sau direct pe platforma asociației.

Copacii achiziționați de suporteri vor fi plantați în acțiunile cu voluntari din cadrul programului „Fă cadou un copac” pe care Asociația MaiMult Verde îl derulează. Cei care decid să planteze un stejar pentru Stejari vor fi invitați la evenimentul de plantare și vor primi ulterior fotografii cu copacii plantați.

„Fanii noștri au privit Stejarii naționalei crescând, au fost una din sursele lor de energie, a venit timpul să ocrotească și alți stejari, fiindu-le și lor pavăză și contribuind, prin gestul lor, la mai binele nostru, al tuturor. Ne dorim ca toți cei care vin în tribune la meciuri să achiziționeze și un copăcel, pentru ca, simbolic, să avem alături de noi codrii întregi de noi stejari” a declarat președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

Cel mai bătrân stejar din România are peste 900 de ani şi se află la marginea satului Mercheaşa, la 79 de kilometri de Braşov.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Federația Română de Rugby (credit foto: Răzvan Păsărică / SportPictures)

CITEȘTE ȘI:
Rugby | După un drum de patru zile cu trenul, naționala cucerea în 1924 prima medalie olimpică a României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.