Al doilea meci al etapei a VI-a din SuperLigă a adus față în față Universitatea Cluj și campioana CSM Știința Baia Mare. Deși maramureșenii porneau ca mari favoriți, clujenii au făcut un joc curajos, punând de multe ori sub presiune apărarea adversă. În final, CSM Știința s-a impus cu 46-14 (26-0), victoria cu punct bonus păstrându-i pe ”zimbri” în fotoliul de lider al competiției.

Primele puncte ale meciului au venit abia în minutul 30. După o gramadă în 22-ul clujean și un schimb de pase între Paul Popoaia și Mihai Lămboiu, ultimul culcă balonul în terenul de țintă, Dorin Manole transformă pentru 7-0. Un minut mai târziu, Adrian Apostol reușește o intercepție, profitând de o neînțelegere între doi adversari și marchează a doua încercare, transformată de Manole, 14-0. Sărbătoritul zilei în tabăra maramureșeană, Paul Popoaia își trece și el în cont un eseu, după o cursă spectaculoasă de-a lungul căreia a trecut de mai mulți adversari, iar Manole transformă pentru 21-0. Înainte de intrarea la vestiare, ”zimbrii” își asigură bonusul ofensiv cu al patrulea eseu, prin Sikuea Taliauli, care face o cursă de la centrul terenului, 26-0 fiind și scorul pauzei.

În partea a doua, în minutul 57, Paul Herman reușește eseul, iar Alexandru Harasim transformă pentru 26-7. Baia Mare revine și în câteva minute mai pune 10 puncte pe tabelă, prin eseul lui Iulian Hartig, transformat de Alexandru Bucur, cel din urmă adăugându-și în cont și o penalitate, 36-7. Finalul de meci îi găsește pe clujeni în atac, aceștia reușind încă un eseu prin Cristian Murgoci, tranformat de Harasim, 36-14. Cei care închid însă tabela sunt oaspeții care mai adaugă 10 puncte, scenariul de dinainte repetându-se: Iulian Hartig – eseu, iar Bucur transformă și reușește încă trei puncte dintr-o lovitură de pedeapsă, scor final 46-14.

În etapa următoare, CSM Știința Baia Mare va disputa la Timișoara derby-ul rundei, cu vicecampioana României.

Sursă informații și foto: super-liga.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.