Naționala de rugby a României își completează calendarul de meciuri de pregătire pentru participarea la Cupa Mondială din Franța. Astfel, ”stejarii” vor întâlni Statele Unite ale Americii pe 5 august, partida urmând să aibă loc la București, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, de la ora 20:00. Întâlnirea va fi transmisă de Prima Sport. În acest moment, SUA se află pe locul 18 mondial, România urcând un loc, până pe 19, în ierarhia World Rugby.

România va disputa astfel trei meciuri de pregătire pentru competiția din Franța (8 septembrie – 28 octombrie). Primul cu SUA pe 5 august, în țară, după care cu Georgia (locul 11 mondial) pe 12 august, la Tbilisi, și cu Italia (locul 14 mondial), pe 19 august, în deplasare.

România și Statele Unite ale Americii se vor întâlni pentru a 10-a oară, ”stejarii” câștigând doar două partide. Ultima întâlnire dintre cele două echipe a fost în 2018, într-un meci test care s-a disputat pe terenul din Ghencea, unde oaspeții s-au impus cu 31-5.

SUA deține și Cupa Pershing, trofeu care se pune în joc între cele două națiuni, în amintirea generalului John Joseph Pershing, care a organizat olimpiada militară “Jocurile interaliate”, în 1919. În cadrul competiției cele două țări au disputat un meci pe stadionul din Colombes, americanii impunându-se cu 21-0.

La Cupa Mondială de rugby, România se află în grupa B și va debuta pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi va juca pe 17 septembrie cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoția (Lille) și pe 8 octombrie cu Tonga (Lille).

Sursă informații: FRR. Sursa foto: Radio România

CITEȘTE ȘI: Rugby Europe Championship | Bronz din Spania pentru ”stejari”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.