Naționala de seniori a României va efectua un stagiu de pregătire în perioada 2-12 decembrie, în Antalya (Turcia), anunță Federația Română de Rugby.

”Având în vedere faptul că Stejarii nu au disputat niciun meci test în această toamnă și anul viitor începe campania de calificare la Cupa Mondială din Franța 2023, stagiul va reprezenta un prilej pentru antrenori de a testa mai mulți jucători”, precizează sursa citată.

Astfel, antrenorul României, Andy Robinson, are la dispoziție un lot extins pentru testări tehnico-tactice-fizice: ”din cei 62 de jucători aflați în lotul extins, 33 de înaintași și 29 de jucători de treisferturi, staff-ul tehnic va alege 45 de jucători care vor face deplasarea în Antalya”, se arată în comunicatul FRR.

Din lotul extins al României fac parte de la CSM Știința Baia Mare următorii jucători: Nica Laurențiu, Harțig Iulian, Pristaviță Constantin, Mureșan Domițian, Cojocaru Ovidiu – linia I; Roșu Florin – linia a II-a; Alexe Alexandru – linia a III-a; Țiglă Alexandru – mijlocaș la grămadă; Popoaia Paul, Lamboiu Mihai, Taliauli Sikuea – aripi și fundași.

“Acest cantonament din Turcia este foarte important pentru că practic înseamnă debutul pregătirilor pentru campania de calificare la Cupa Mondială din 2023, campanie care va începe în 2021. Cu un sezon competițional 2020 atât de fragmentat, cu lipsa meciurilor și a antrenamentelor, este important ca echipa României să se poată antrena împreună”, a declarat Andy Robinson.

Sursă informații și foto: Federația Română de Rugby

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.