Băimăreanul Andrei Rădoi anunță că se retrage din activitatea competițională. După aproape trei decenii de rugby. ”Termin plin de mândrie că am făcut ultimul pas de pe terenul de rugby cu medalia în gât!”, spune talonerul.

”Am făcut ultimul pas de pe terenul de rugby cu medalia în gât!”

”După cei «7 ani de acasă» a început rugbyul, sport care mi-a fost părinte, m-a educat, m-a purtat în lume, m-a clădit, mi-a dat oportunități, aspecte care au devenit viața mea până acum, la cei 35 de ani”, așa începe Andrei Rădoi ceea ce mărturisește a fi ”cea mai grea postare”.

Andrei Rădoi (născut în 21 aprilie 1987 în Baia Mare) s-a apucat de rugby călcând pe urmele tatălui său. ”Acest sport minunat are principii puternice, iar unul din ele este ONESTITATEA. M-am uitat atent în oglindă și onest m-am gândit: NU CONTEAZĂ PE CINE AI ÎN FAȚĂ, CONTEAZĂ PE CINE AI ALĂTURI”, mărturisește Andrei Rădoi, menționând că accidentările îl împiedică să fie azi alături de coechipierii lui așa cum și-ar dori. ”De aceea am ales să pun ghetele în cui. Și nu oricum. Așa cum v-am obișnuit mereu: termin plin de mândrie că am făcut ultimul pas de pe terenul de rugby cu medalia în gât!”, completează băimăreanul.

Mulțumiri la final de drum

După circa trei decenii de sport, în care a devenit multiplu campion național cu Baia Mare și Timișoara, echipe cu care a câștigat și numeroase trofee de Cupa României, Andrei Rădoi a ținut să aducă mulțumiri. Și începe cu cele adresate antrenorilor Răzvan Popovici și George Sava, care i-au îndrumat primii pași la CSȘ 2 Baia Mare. Continuă cu mulțumiri pentru Nicolae Manolache & CS Metrorex Rugby (”pentru oportunitatea de a pleca de acasă la 16 ani pentru a-mi urma visul”), CSM Știința Baia Mare (”pentru toate experiențele și amintirile), Ealing Trailfinders Rugby Club.

”Vreau să aduc mențiuni speciale regretatului Chester Williams, antrenor și om unic, alături de care am trăit cele mai frumoase experiențe la Timișoara, precum și antrenorului actual, Valentin Calafeteanu, alături de care am câștigat titluri atât ca și colegi, dar mai ales pentru faptul că mi-a oferit oportunitatea de a termina această carieră așa cum am visat: cu medalia în gât”, concluzionează talonerul.

Andrei Rădoi a fost și component al naționalei României, pentru care a debutat în 2008 într-un joc contra Cehiei, în Cupa Europeană a Națiunilor. A contabilizat pentru ”Stejari” peste 70 de prezențe. Inclusiv la Cupa Mondială.

Postarea integrală, aici.

Sursă informații și foto: Facebook / Radoi Andrei

CITEȘTE ȘI:
Rugby – Cupa României | ”Zimbrii”, învinși în finală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.