Naționala de rugby a României a obținut a doua victorie în Rugby Europe Championship, învingând ieri, la Bruxelles, Belgia cu 56-5 (21-5). ”Stejarii” au marcat opt eseuri față de unul singur al gazdelor. Săptămâna viitoare, în 19 februarie, în ultimul meci din grupă, România întâlnește, la Lisabona, Portugalia.

Început de meci echilibrat

Începutul meciului disputat pe Stadionul ”Nelson Mandela” a stat sub semnul echilibrului. Primii care au avut șansa de a se apropia de terenul de țintă advers au fost belgienii, însă ”stejarii” s-au apărat foarte bine. În minutul 10, România deschide scorul, după o tușă, molul de margine rulând foarte bine spre terenul advers, iar arbitrul dictând eseu de penalizare: 7-0 și cartonaș galben pentru belgianul Lucas Sotteau. Trei minute mai târziu, Taylor Gontineac reușește un nou eseu. Acesta pune presiune pe un jucător belgian care greșește, urmărește balonul și marchează. Melinte transformă pentru 14-0.

”Stejarii” mențin jocul în 22-ul gazdelor, cu o nouă șansă de a marca, însă Florian Roșu este oprit la o palmă de terenul de țintă. La fel se întâmplă și cu Alexandru Savin, oprit înainte de a pune balonul jos, după ce a primit o pasă foarte bună de la Adrian Moțoc care a pătruns în forță, a făcut o fentă și i-a dat pasa colegului din prima linie. Câteva minute mai târziu, același Savin este de neoprit în drumul spre terenul de țintă, după ce primește o pasă din contact de la Hinckley Vaovasa. Melinte transformă pentru 21-0. Pe finalul primei părți, Belgia reușește primele puncte – Ryan Godsmark, cu un pick and go pe lângă grămadă, marchează prima încercare a gazdelor, 21-5.

Repriza a doua, fără speranțe pentru gazde

Repriza a doua este dominată de România. ”Stejarii” încep în forță punctând încă două încercări în primele 10 minute, ambele reușite de Taylor Gontineac, care realizează astfel hattrick-ul. Melinte transformă de fiecare dată, scorul devenind 35-5. Jocul bun al jucătorilor pregătiți de Eugen Apjok aduce noi șanse de a marca, oprite însă de apărarea belgienilor aproape de linia terenului de țintă. În minutul 55, Ovidiu Cojocaru, proaspăt intrat pe teren, își trece la rându-i numele pe lista marcatorilor, concretizând acțiunea frumoasă a molului. Melinte pune noi puncte pe tabelă, 42-5. Tabela se modifică din nou; de această dată Cristi Chirica, deschis bine de Alexandru Țiglă, trece de placajele a trei adversari, fiind de neoprit în drumul lui spre eseu. Melinte transformă, 49-5.
Belgia nu renunță la luptă, se apropie de terenul de 22 al României, însă ”stejarii” se apără bine. La ultima fază a jocului, la primul meci după o accidentare suferită în luna octombrie, o fractură de mandibulă, Jason Tomane punctează al optulea eseu, transformat de Melinte. 56-5, scor final.

Sursă informații și foto: FRR

CITEȘTE ȘI: Rugby Europe Championship | Șase jucători de la CSM Știința Baia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.