Naționala României s-a impus azi cu 22-16 (6-6) în fața Spaniei în a treia etapă de Rugby Europe Championship.

În ediția 2021 a Rugby Europe Championship, România a debutat în compania Rusiei, victoria revenind gazdelor cu 18-13, această partidă marcând și debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța. Prima victorie a venit în compania Portugaliei, un succes bifat de ”stejari” in extremis, scor 28-27. A treia partidă aduce azi pentru România a doua victorie: 22-16 cu Spania.

Scorul a fost deschis de uvertura Manuel Ordas cu o lovitură de pedeapsă. În minutul 24 Vlaicu egalează din lovitură de pedeapsă. Ordas majorează avantajul ibericilor, în minutul 32, cu o nouă lovitură de pedeapsă. Vlaicu vine cu replica în minutele de prelungire ale primei reprize. 6-6 scor la pauză.

Repriza secundă debutează cu eseu reușit de Guillaume Rouet, transformat de același Ordas. Vlaicu punctează un minut mai târziu: 9-13. ”Stejarii” pun presiune pe spanioli, iar linia a doua Manu Mora vede galben. Vlaicu transformă lovitura de pedeapsă și românii se apropie la un punct de oaspeți. Românii trec în avantaj după eseul reușit de Căpățâna, după un mol de margine. Vlaicu nu transformă, scorul este 17-13. În minutul 68, Ordas aduce alte trei puncte pentru iberici: 17-16. România presează: eseu Melinte, Vlaicu nu transformă. Scor 22-16.

România obține o nouă victorie importantă în economia calificării la Cupa Mondială și se pregătește pentru partida de la Tbilisi, contra Georgiei.

Sursă informații și foto: Federația Română de Rugby

CITEȘTE ȘI:
Rugby – Europe Championship | Componenți ai CSM Știința Baia Mare, în lotul pentru meciul cu Spania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.