Naționala de rugby a României câștigă la ”masa verde”, cu 28-0, victorie cu bonus ofensiv – 5 puncte, meciul cu Belgia din ultima etapă a ediției 2020 a Rugby Europe Championship.

Decizia a fost luată de către Colegiul Director al Rugby Europe, care s-a reunit astăzi, anunță Federația Română de Rugby.

Programată pentru 7 februarie, la Craiova, pe Stadionul “Ion Oblemenco”, partida dintre România și Belgia a fost suspendată după ce Rugby Europe a anunțat că a fost informată că delegația belgiană nu poate părăsi țara pentru a ajunge în România.

“Noi suntem dezamăgiți că nu am jucat meciul, aveam nevoie să câștigăm acest meci pe teren pentru că nu am mai jucat de un an de zile și era o pregătire foarte bună pentru ediția din acest an a competiției, pentru debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială”, a declarat Eugen Căpățînă, vice căpitanul Stejarilor.

Clasamentul ediției 2020 a Rugby Europe Championship va fi definitivat după disputarea pe 7 februarie a celor două meciuri restante: Spania – Portugalia și Georgia – Rusia.

Play-off-ul dintre ultima clasată în ediția 2020 a Rugby Europe Championship (REC) și câștigătoarea Trophy, Olanda, va trebui să se dispute până în 13 iunie 2021. Învingătoarea va disputa meciurile din ediția actuală a REC în iulie și noiembrie.

De asemenea, Colegiul Director al Rugby Europe a decis menținerea datelor de disputare a ediției 2021, care va debuta în primul weekend din martie, se va desfășura de-a lungul lunii și va continua apoi în iulie.

Sursă informații și foto: Federatia Română de Rugby

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.