Din tabăra ”zimbrilor” de la CSM Știința Baia Mare vin vești atât legate de despărțiri, cât și anunțuri referitoare la prelungiri de contracte.

Gruzinul Beka Bitsadze se întoarce în Hexagon. În februarie 2020, oficialii campioanei României anunțau transferul jucătorului de origine georgiană Beka Bitsadze, acesta venind la CSM Știința din campionatul francez de rugby. La final de contract, flanker-ul s-a despărțit de ”zimbri”.

Taniela Maravunawasawasa s-a despărțit și el Baia Mare, după ce contractul pentru uvertura fijiană nu a fost prelungit. Taniela Maravunawasawasa a fost cooptat în lotul ”zimbrilor” în februarie 2015. În anii în care a evoluat pentru CSM Știința, și-a trecut în palmares inclusiv două titluri de campion al României, trei de vicecampion național, a câștigat Cupa României și Cupa Regelui.

Tot la capitolul despărțiri figurează și gruzinul Khvicha Jgerenaia, adus la CSM Știința în august 2018. Conducerea campioanei en-titre a decis întreruperea relației contractuale. În timpul petrecut în Baia Mare, pe lângă rezultatele importate bifate pe terenul de rugby, Khvicha Jgerenaia, alături de colegii săi de club Sione Fakaosilea, Tanilea Maravunawasawasa și David Feliuai, a devenit – în septembrie 2019 – ambasador al evenimentului ”Youth For Climate”, aflat sub patronajul YMCA Baia Mare.

Ionuț Botezatu se retrage din activitatea competițională. ”Rachetă” ajungea la echipa din Baia Mare în stagiunea 2006/2007. A jucat 28 de finale pentru CSM Știința, 25 pe plan intern plus alte 3 în competițiile inter cluburi europene. A adunat peste 35 de selecții pentru naționala României. Pentru a da doar două repere dintr-o carieră aureolată de numeroase medalii.

În cazul a patru jucători, conducerea CSM Știința Baia Mare a decis prelungirea raporturilor contractuale pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ani. Este vorba despre centrul Sione Fakaosilea (adus în Baia Mare în martie 2014) și despre pilierii Constantin Pristaviță (transferat la CSM Știința în iulie 2012), Omar Baliashvili (”zimbru” din septembrie 2020) și Revazi Dugladze (adus în Baia Mare în iulie 2019).

Sursă informații: CSM Știința Baia Mare. Sursă foto arhivă: Federația Română de Rugby.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.