Naționala de rugby a României a pierdut, ieri, și ultimul meci la Cupa Mondială, fiind învinsă de Tonga cu 45-24 (21-17). Acesta a fost al patrulea meci și ultimul pe care România l-a disputat în grupa B la Cupa Mondială de rugby din Franța.

”Stejarii” au început bine partida disputată la Lille, având dominarea teritorială în primele 10 minute. Cei care au marcat primele puncte au fost tonganii, care în cinci minute au culcat de două ori balonul în terenul de țintă, ambele eseuri transformate, 14-0, minutul 16. România iese la atac, Conache trimite un balon lung, de urmărire pentru Onuțu, care însă nu-l ajunge, însă faza se termină cu puncte pe tabelă pentru România, Conache transformând o lovitură de pedeapsă, 14-3. Deși ”stejarii” continuă să pună presiune, cei care marchează din nou sunt tonganii, prin Afusipa Taumoepeau, eseu transformat de Havili, 21-3.

România continuă presiunea, mută jocul în 22-ul tongan, Moțoc pătrunde cu balonul, este placat, balonul ajunge la Boboc care pătrunde și marchează eseu. Conache transformă, 21-10.

În minutul 31, Tonga rămâne în 14 jucători după ce Halaleva Fifita primește cartonaș galben. ”Stejarii” profită de superioritatea numerică și reușesc al doilea eseu prin Surugiu care reușește să pătrundă printre doi adversari. Conache transformă pentru 21-17, scorul primei reprize.

Repriza a doua începe cu Tonga în atac, care domină jocul. În minutul 48, jucătorii din Oceania reușesc un nou eseu după un mol de margine, Vailanu concretizând forța pachetului de înaintare. Havili transformă, 28-17. ”Stejarii” pun presiune și după minute bune în 22-ul advers, Onuțu primește o pasă de la Fonovai, trimite un balon de urmărire peste adversari, Simionescu urmărește balonul și reușește un nou eseu. Conache transformă, 28-24. Imediat Tonga reface diferența prin eseul lui Ahki care pătrunde în forță, Havili transformă pentru 35-24. Aceștia măresc ecartul, cu un nou eseu marcat de Kata, 40-24. În minutul 69, România rămâne în 14 jucători după eliminarea lui Conache. Tonga reușește un nou eseu, la colț, prin Taumoefolau, 45-24, scor final.

Meciul de ieri a fost ultimul în tricoul ”stejarilor” pentru Florin Surugiu și Andre Gorin, ambii anunțându-și retragerea de la echipa națională.

Sursă informații: FRR. Foto: captură video

CITEȘTE ȘI: Rugby | Trebuie să ai simțul umorului ca să alegi între…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.