Aeronava care va aduce în țară echipa CSM Știința Baia Mare a plecat azi spre Africa de Sud. Îmbarcarea pasagerilor și decolarea spre România se vor face mâine. După sosirea în țară, ”zimbrii” vor intra în carantină.

”Zimbrii” revin acasă pe ruta Johanesburg – Mombasa – București – Baia Mare

”Aeronava TAROM care va aduce în țară echipa campioană la rugby a României, CSM Știința Baia Mare, a plecat deja spre Africa de Sud și aterizează azi la Johanesburg, via Mombasa (zbor 4101). Îmbarcarea pasagerilor și decolarea spre România se vor face mâine, pe traseul Johanesburg – Mombasa (Kenya) – București – Baia Mare (zbor 4102)”, a anunțat azi ministrul Sportului, Eduard Novak, pe pagina sa de Facebook.

CSM Știința ar fi trebuit să pornească spre țară în cursul dimineții de 27 noiembrie, după cum anunțau oficialii clubului băimărean, pe ruta Johanesburg – Doha – Otopeni.
Componenții echipei, alături de staff-ul tehnic, au rămas blocați în Africa de Sud, ca urmare a interdicțiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului.

O victorie și o înfrângere în Africa de Sud

În Africa de Sud, campioana României a participat la Toyota Challenge Cup. În cadrul turneului internațional, ”zimbrii” au jucat în compania formației sud-africane Toyota Cheetahs. Victoria a revenit gazdelor cu 54-5 (12-5). În prealabil, într-un meci test, băimărenii au învins Free State XV cu 72-14 (41-14).

În decembrie era programată finala Cupei României

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa din 27 noiembrie 2021 Hotărârea numărul 107 în baza căreia călătorii care ajung în România din sudul Africii vor fi carantinaţi timp de 14 zile. Or în decembrie era programată finala Cupei României, în care ”zimbrii” vor întâlni SCM Timişoara.

”Stai 14 zile în carantină, finala trebuia să se joace în 11 decembrie. Tu nici nu ai ieșit din carantină. Cum poți să joci finala?! Mai mult decât atât. Să zicem că se amână și ieși din carantină. Cum poți să joci anul acesta finala după ce două săptămâni băieții nu au făcut un antrenament?!”, a declarat azi pentru contul oficial al echipei președintele CSM Știința Baia Mare, Călin Matei.

Rămâne de văzut care va fi decizia Federației Române de Rugby.

Interviul președintelui Călin Matei despre prezența CSM Știința Baia Mare în Africa de Sud, aici.

Sursă informații și foto: CSM Știința Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.