Conducerea CSM Știința Baia Mare a decis să nu prelungească raporturile contractuale cu pilierul de origine georgiană, Omar Baliashvili. Acesta a evoluat pentru campioana României un an și patru luni.

Alin Boțioc reamintește pe site-ul oficial al CSM Știința Baia Mare câteva date din CV-ul pilierului. Gruzinul a început să practice sportul cu balonul oval în 2003 la Școala de Rugby Kochebi. La 19 ani, în 2010, se transferă la Rugby Club Batumi (club cu care a jucat în Top 10 în intervalul 2010-2013) și cu care a reușit să obțină titlul de vicecampion național. Între 2013-2015 joacă pentru Lokomotivi Tbilisi, încununându-se cu un nou titlu de vicecampion național. Revine la Batumi (2015-2017) cu obținerea unei noi medalii de argint.

După care timp de două stagiuni, 2017-2019, evoluează în eșalonul de elită al rugby-ului românesc la CSM București, sub comanda actualului tehnician al ”zimbrilor”, Eugen Apjok. Cu gruparea bucureșteană, Omar Baliashvili a reușit să câștige de două ori Cupa României și o dată Cupa Regelui. Până la revenirea sa în România, la CSM Știința Baia Mare, a evoluat în Federale 1 la Rugby Club Chambery.

Component al naționalei Georgiei Under 17, 18 și 19.

Comunicatul integral, aici.

Sursă informații și foto: CSM Știința Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
TOPURI 2021 | Patru băimăreni, printre superlativele din rugbyul românesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.