Naționala de rugby 7s a României participă, începând de mâine, la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023. Competiție criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, 2024. Câștigătoarea se va califica direct la Jocurile Olimpice, în timp ce ocupantele locurilor 2 și 3 vor merge la un ultim turneu de recalificare, ultima șansă de a obține biletul pentru competiția de la Paris.

„Este una dintre cele mai importante competiții la care participăm, o mini Olimpiadă, cred că jucătorii încă nu realizează anvergura ei și cât de importantă este pentru lumea sportului. (…) Mergem să ne jucăm șansa, știu că suntem outsideri, însă sperăm să facem o figură frumoasă”, a declarat Florin Vlaicu, antrenorul României.

În urma cantonamentului de pregătire de la Izvorani, staff-ul tehnic a selectat 13 sportivi care vor face deplasarea în Polonia. Printre ei, și Sikuea Taliauli de la CSM Știința Baia Mare.

În Grupa A se află Irlanda, Germania, Italia și Polonia, iar în Grupa B, Georgia, Spania, Belgia și Cehia. România se află în Grupa C, alături de Marea Britanie, Portugalia și Lituania.

Program meciuri grupe

25 iunie
Marea Britanie vs România, ora 14.46
Portugalia vs România, ora 20.36

26 iunie
Lituania vs România, ora 14.36

Meciurile vor avea loc pe Stadionul Municipal ”Henryk Reymans’s” din Cracovia și vor fi transmise în direct pe Rugby Europe TV.

Sursă informații: Federația Română de Rugby. Sursă foto: CSM Știința Baia Mare.

CITEȘTE ȘI:
Rugby în 7 | România va avea două echipe la startul Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.