Progresul Șomcuta Mare s-a impus în urma loviturilor de la departajare în fața grupării CSM Sighetu Marmației în finala Ligii a patra, anunță Asociația Județeană de Fotbal Maramureș.

În finala Ligii a patra, pe Stadionul ”Viorel Mateianu” din Baia Mare s-au aflat față în față Progresul Șomcuta Mare (locul I în seria Sud) și CSM Sighetu Marmației (locul I în seria Nord). Aceștia din urmă deschid scorul în prima repriză, sunt egalați în actul secund, după timpul regulamentar de joc scorul fiind 1-1. Același scor se înregistrează și după prelungiri, departajarea celor două adversare realizându-se abia după loviturile de departajare. Cu scorul general de 6-5, Progresul Șomcuta Mare câștigă finala, devenind campioana Maramureșului în sezonul 2019/2020.

Din această postură, Progresul Șomcuta Mare va reprezenta județul la barajul de promovare în Liga 3. ”Inițial, campioana Maramureșului trebuia să facă parte dintr-o mini-grupă de baraj alături de campioanele din județele Sălaj și Bistrița-Năsăud. Asociația Județeană de Fotbal Bistrița-Năsăud a anunțat, însă, Federația Română de Fotbal că nu va avea reprezentantă la aceste jocuri de baraj. În consecință, calificarea în Liga a treia din această mini-grupă se va decide între Progresul Șomcuta Mare (campioana Maramureșului) și Sportul Șimleu Silvaniei (campioana Sălajului). Meciul se va disputa în 9 august, pe stadionul Olimpia din Satu Mare”, informează Asociația Județeană de Fotbal Maramureș.

În ceea ce privește cealaltă finalistă a Maramureșului, CSM Sighetu Marmației, aceasta va reprezenta județul în Cupa României, conform hotărârii Biroului Executiv care s-a întrunit în ședință la începutul acestei săptămâni.

Revenind la finala Ligii 4, aceasta a fost condusă de Szabolcs Kovacs (Satu Mare, Liga 2), asistat de Radu Despa (Maramureș, Liga 2) și Răzvan Soponar (Maramureș, Liga 2). Rezervă arbitru: Norbert Kemenes (Maramureș, Liga 3). Rezervă arbitru asistent: Cristian Lucaci (Maramureș, Liga 2). Observator: Zoltan Szekely (Maramureș, Liga 1).

Sursă informații și foto: Asociația Județeană de Fotbal Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Progresul Șomcuta Mare și CSM Sighetu Marmației joacă azi finala Maramureșului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.