O întâlnire online a Comitetului UEFA de coordonare a EURO 2020, forul decizional care gestionează Campionatul European, a avut loc ieri. Din acest comitet fac parte manageri din cadrul UEFA și oficialități ale federațiilor naționale gazde ale turneului final. FRF este reprezentată în acest for de Radu Vișan, secretar general. În primul rând, s-a reafirmat intenția clară de a se organiza turneul în cele 12 țări, conform planului inițial. Pregătirile se vor derula în continuare în acest perimetru, nu se dezvoltă planuri de rezervă.

Principala provocare organizatorică rămâne readucerea spectatorilor în tribune la meciurile de la EURO 2020. UEFA lucrează separat cu fiecare oraș gazdă pentru acest lucru, în conformitate cu situația epidemiologică locală și cu legislația națională care privește ținerea sub control a pandemiei. În cadrul consultărilor de ieri, Radu Vișan a arătat că FRF se concentrează pe un plan de securitate medicală care să permită accesul spectatorilor pe Arena Națională în proporție de 50%.

Toate orașele gazdă, inclusiv București, au subliniat dificultatea de predicție a evoluției pandemiei și, în consecință, a măsurilor ce vor fi luate de autorități la momentul desfășurării EURO 2020, adică în perioada 11 iunie – 11 iulie. În acest context, Comitetul UEFA de coordonare a EURO 2020 a decis că este nevoie de mai multă flexibilitate în luarea deciziilor. Astfel, anunțul privind accesul spectatorilor la meciuri și în fan zone a fost amânat până în luna aprilie.

”Fanii sunt cei care fac din fotbal un fenomen special, cu atât mai mult cu ocazia unui Campionat European. Trebuie să facem tot ce putem pentru a le permite revenirea pe stadioane” – a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Sursa: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.