Alisia Boiciuc, Diana Neagu, Cristina Danciu și Maria Groșan

Timp de o săptămână, selecționatele de cadete și junioare ale României au efectuat un stagiu de pregătire la Izvorani, la finalul căruia au disputat câte două partide amicale în compania naționalelor similare ale Elveției. Echipa de cadete a României a avut în componență și patru jucătoare de la Centrul Național Olimpic pentru Junioare (CNOPJ) Baia Mare: Diana Neagu – portar, Alisia Boiciuc – inter, centru, Maria Groșan – inter și Cristina Danciu – pivot. La capătul unor jocuri frumoase, viu disputate, România s-a impus în ambele partide, cu 36-32 și 27-25. Alisia Boiciuc, cu 7 goluri, Cristina Danciu – 2 și Maria Groșan -1 și-au înscris numele pe lista marcatoarelor din aceste meciuri.

După cum remarca antrenorul coordonator Ioan Băban, fetele de la Baia Mare au avut evoluții apreciate. Diana Neagu a fost jucătoarea cu cele mai multe minute în poarta României, iar Alisia Boiciuc s-a dovedit a fi indispensabilă echipei evoluând atât inter, cât și centru. Evoluții bune au avut și Cristina Danciu și Maria Groșan.

Si, dacă mai era nevoie de încă o dovadă a faptului că la CNOPJ Baia Mare se muncește serios și se dorește performanță, cu ocazia acestor partide amicale, întreg lotul de la grupa mare, însoțit de staff-ul tehnic, format din antrenorul Ioan Băban și  antrenoarele Simona Maior-Pașca și Claudia Cetățeanu au petrecut o săptămână fructuoasă, presărată cu antrenamente și vizionarea meciurilor cu Elveția, la complexul Sydney 2000 din Izvorani.  Pentru fete a fost o bună oportunitate de a se conecta la atmosfera unor partide  internaționale și de a-și găsi o motivație în plus de a se pregăti cât mai bine pentru a putea face și ele, la un moment dat, pasul spre un lot național.

Mircea Paușeniuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.