Ultimele trei etape de Campionat Național la orientare în alergare au avut loc în Pitești. Au participat circa 150 de competitori de la 18 de cluburi și asociații sportive din țară. Sportivii de la Știința Electro Sistem au fost și ei prezenți la aceste ultime competiții majore de orientare în alergare din acest an. De 19 ori au urcat băimărenii pe podium.

La Campionatul Național de noapte, cu lanterna spre podium

Campionatul Național de noapte este cea mai dificilă probă din întreg sezonul. Sportivii se folosesc doar de lanternă pentru a parcurge traseele de până la 8 km. Categoriile de vârstă încep de la 16 ani, așa că tinerii sportivi băimăreni (Cristian Manu – 13 ani, Lenard Luca – 12 ani, Carla Sebestyen – 13 ani, Carla Maiker – 13 ani, Antonia Man – 14 ani) au urcat cu mult curaj în categorii superioare de vârstă pentru a putea participa.
În cadrul categoriei de 16 ani se participă în echipe de câte doi sportivi, în rest participarea este individuală.

Rezultate
– locuri I: echipa Codruța Sabou + Tania Sabou (F16), Alexandra Roman (F18);
– locul II: Ștefania Peleș (F18);
– locuri III: echipa Andreea Manu + Antonia Man (F16), Alexandra Creciun (F18), echipa Alexandro Kotai + Laurențiu Biro (M16), Cătălin Vădean (M18), Vlad Peleș (M20).

4 medalii din 9 posibile la Campionatul Național de ștafetă mixtă

Campionatul Național de ștafetă mixtă este cea mai dinamică probă. O fată și un băiat parcurg succesiv fiecare câte două trasee de sprint. După mai multe răsturnări de situație, băimărenii au reușit să cucerească aproape jumătate din medaliile puse la bătaie în cele trei categorii de vârstă (14, 18 și 21 de ani).

Rezultate
– locul I: Alexandra Roman + Cătălin Vădean (MF18);
– locuri II: Antonia Man + Cristian Manu (MF14), Andreea Manu + David Hreniuc (MF18);
– locul III: Anca Deac + Alexandru Biro (MF21).

Sprint urban spre 7 medalii

Între cele două competiții s-a desfășurat ultima etapă din cele patru din cadrul Campionatului Național de sprint urban.

Rezultate în clasamentul general
– locuri I: Antonia Man (F14), Alexandra Roman (F18), Cătălin Vădean (M18);
– locuri II: Alexandra Creciun (F18), Alexandra Roman (F21);
– locuri III: Ștefania Peleș (F18), Anca Deac (F21).

Sportivii băimăreni vor participa la Cupa Pro Silva, competiție interjudețeană ce se va desfășura la Zalău în 23 și 24 octombrie.

Sursă informații și foto: Știința Electro Sistem Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.